Campania har historisk set været fuldstændig central for vinproduktion i Italien. Det var her at de romerske senatorer havde deres enorme pragt villaer og det var herfra de fik deres ynglingsvin med Falernum, formentlig en sød hvidvin lavet på druen Falanghina, som den mest berømte. Efter det vestlige romerriges fald i slutningen af det fjerde århundrede bevarede området sit høje renomme helt frem i atten hundrede tallet men tabte derefter terræn og produktionen blev derefter primært mørke og solrige vine, der blev brugt til at give kraft og saft til vin fra mere solfattige egne (meget ulovligt, men det sker ikke desto mindre). Inden for de sidste 15-20 år er der sket en meget stor udvikling i regionen og man finder nogle fantastiske vine herfra. På den røde side ser man primært Aglianico som hoveddruen, de bedste kommer fra Taurasi DOCG, der kan bryste sig af at være syditaliens eneste DOCG. Hvidvinsproduktionen er ganske betragtelig og generelt i meget høj kvalitet, man har en lang række lokale druesorter hvor de bedste er Fiano og Greco.