I begyndelsen af ’20erne var Valtellina ramt af fattigdom og migration, og ud af den krise voksede Rainoldi vinhuset.
”Hvis man ikke kaster hele sit hjerte ind i det og vover det mens du er stærk nok, er der mange ting i livet som du aldrig når at gøre!” Således husker Aldo Rainoldi sin Farfar, hvis navn han deler, når han talte om sit tidlige virke som forretningsmand i Valtellina.
Det er ud af disse ord at vinhuset Rainoldi er vokset. Vinhusets nuværende overhoved Aldo Rainoldi blev færdiguddannet som ønolog i slutningen af halvfemserne fra universitetet i Torino, og har siden da koncentreret sit arbejde omkring optimering og rationalisering af vinhusets produktion, med fokus på at højne kvalitet og stabilitet.  

Regionen er præget af sin specielle beliggenhed i de italienske alper, dalen er orienteret øst-vest, dette giver en sydlig orientering til dalen og giver ganske høje dagstemperaturer, karakteriseret ved at der vokser kaktus vildt imellem markerne, samtidig med at dalens høje beliggenhed giver kølige nætter, denne ganske store temperatur variation mellem dag og nat giver større kompleksitet til druerne.
Man benytter sig altoverskyggende af Nebbiolo, lokalt kaldet Chiavennasca, og har her det anden største beplantnings areal af Nebbiolo i Italien, kun overgået i Piemonte.
Dalen er delt i fem subzoner: Sassella, Maroggia, Grumello, Inferno og Valgella. Rainoldi producerer i tre af de fem zoner: Sassella, Grumello og Inferno.